fredag 29 oktober 2010

fredagkväll med tankar

Vår yngsta son fick sin diagnos i går. Vi fick svar på det vi misstänkt och nu känner vi alla bara lättnad. Skönt att få en förklaring till varför det går åt så hemskt mycket energi till att göra de enklaste saker. Dvs enkla saker för en utan ADD. Sonen har hela tiden varit mycket harmonisk under utredningen och tycker att det är skönt att vi hat sett honom och tagit honom på allvar.

Vår son har en ADD. Han har svårt att hålla många bollar i luften. Svårt att se strukturen i det han ska göra. Svårt att komma igång med det han ska och hålla ut till det är klart.

Men han har mognat massor detta året. Han har gått från tonåring till vuxen. Han är harmonisk och har en bra självbild. Han tar reda på mycket om sin ADD och känner sig stark att ta sig an livets prövningar. Han har inte den manipulitiva sidan som man kan ha med ADD/ADHD. Det gör livet mycket lättare för hans omgivning.

Han har hamnat helt rätt i sin skola. Han har kommit till en liten skola som ser honom och att bli sedd med rätt ögon. Han växer för var dag. Han jobbar på med sin utbildning, men vi andra måste se upp att han inte bränner för mycket energi för att vara ikapp sina kamrater utan ADD. Det är risken med ADD att bränna ut sig. Men skolan har helt förstått hur de bäst kan stödja sonen. Vi är så tacksamma för att hans skola. Vilken skillnad det finns på skola och skola!

Vår son är unik. Vår son är speciell. Vår son är bäst!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är han lik sin pappa på bilden under?

Greta

Anonym sa...

Hej Malin!

Vad skönt att det är klart! Tänker mycket på er och längtar tills vi ses! Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

AnnaSv sa...

Hej Maria!

Vad skönt att ni fått en diagnos, det kan ju underlätta både för er och för sonen.

Hur mår du i allt detta? Hur känns diagnosen för dig? Jag vet många föräldrar som går in en sorg-period efter att en diagnos blivit ett faktum och det är ju en helt normal reaktion.

Jag tänker på dig!

Kram,
AnnaSv