söndag 16 maj 2010

Malins fisksoppa (6 port)

Ingredienser:
2 gula lökar
1 purjolök
3-5 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
7 dl vatten
3 fiskbuljongtärningar
800 gr vit fisk
400 gr lax
2 burkar musslor
4 dl skalade räkor
salt
peppar
curry
spiskummin

Gör så här:
1.Hacka löken lite grovt, fräs i en gryta. Blanda i kryddorna efter smak.
2. Häll i tomater, vatten och buljongtärningar, låt koka ihop i 10 minuter.
3. Kör soppan i matberedaren så att allt finfördelas. Du får ta det i etapper. Häll tillbaka den mixade soppan i grytan.
4. Lägg i tärnade fiskbitar, låt sjuda ca 7 minuter, lägg i musslor och räkor och låt allt bli varmt. Serveras med vitlöksbröd.

Du kan naturligtvis lägga i vilken fisk eller skaldjur du tycker om eller har hemma.

Inga kommentarer: