onsdag 7 april 2010

Mannen fyller år idag, Hurra!






Idag fyller mannen år. Födelsedagen började inte som födelsedagar brukar. Vi var inte uppe och sjöng för honom. Nu beror det inte på att vi bojkottar honom, utan han sa att det var ok eftersom han stack hemifrån tidigast.

Födelsedagen kommer inte heller att fortsätta som den brukar. Vi brukar ha 26 gäster på mat och tårta, men i kväll ska vi bara vara själv. Detta år blir det så för att jag inte orkar ställa till kalas och att mannen känner lite likadant. Men vi hinner fira många födelsedagar senare med kalas.

Men när dottern kommer hem så ska vi baka tårta. Det är viktigt. Flaggan står på bordet och dotterns broderade födelsedagsbanderoll hänger uppe. Vi får sjunga för honom i eftermiddag och fira i liten skala. Mysigt och opretentiöst.

När mannen föddes såg samhället helt annorlunda ut. I Motormännen kunde man läsa om den nya Volvo Pv.

Undrar om svärföräldrarna hade ett kombi musik- och barskåp? Färgtvn kom också till folkhemmet och mannen kommer ihåg när han gick till grannen och titade på färgtv för första gången. Svärfar tog mycket kort, undrar vilken kamera han hade då. Ingen digatalteknik då inte.

Många lyssnade på Elvis som blev stor när min man föddes men jag vet att svärmor lyssnade på Brita Borg och Lill-Babs också.

Ni ser väl att det är skokrämsreklam? Undrar vad jämställdhetsministern skulle sagt idag?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina bilder du hittat! Jag minns när han föddes. Det du!
Kram kusin I

Fotograferande Maria sa...

Hej! Jag och mina barn ringde och sjöng högt för bror idag, tills vi märkte att han lagt på luren??!!! Han satt i möte :) för jag ringde så klart upp igen. BRA att ni har litet kalas! Kram Maria

Helena sa...

Hälsa honom och gratta så mycket!
Kram kram

AnnaSv sa...

Vilka härliga bilder! Och det låter sunt med ett lugnt firande.

Kram,