onsdag 18 november 2009

Tankar

Många tankar far i huvudet på mig. Det är jobbigt när allt rör till sig och i min situation just nu så har jag så svårt att klara av att tänka en tanke klart. Jag flackar i min inre dialog och tappar hela tiden fokus. Men det börjar kännas som om jag börjar förstå varför jag är i den sits jag är i just nu. Märkligt att depression kan te sig så här.

Det jobbiga med att inse problem är att man måste ha kraft att orka börja ta itu med dem. Just nu har jag inte energin men jag hoppas på att det vänder snart. Men vi behöver hjälp i vår familj. Vi behöver hjälp med någon utifrån som kan kitta samman oss igen. Inte mig och mannen, vi håller samman, utan med barnen.

Jag har varit frånvarande så länge och det har mannen också. Det har skapat ett tomrum mellan oss och barnen. Min äldsta son har helt tappat respekten för oss som familj och det måste vi ha hjälp med att vinna tillbaka. Han har tappat respekten för vi har inte varit goda förebilder och respekterat honom alltid. Undrar vart jag vänder mig för att få denna hjälp? Var letar jag? Familjerådgivning? BUP? KBT-kliniker? Någon som vet?

3 kommentarer:

AnnaSv sa...

Insikt är svårt. Först mår man sämre, och det känns som att allt bli värre, innan det blir bättre.

Och du har rätt i att det är oerhört energikrävande att ta i tu med sina problem men jag tror att insikt är en god bit på väg. Nästa steg tar du när du är redo.

När det gäller relationen till sonen skulle jag i första hand vända mig till BUP (hur gammal är han?). Att reparera en relation kan ta tid och man behöver experthjälp. Har du kontaktat din kommun, har de någon "familjemottagning"? Eller socialförvaltningen?

Får du samtalshjälp? Kanske kan de rekommendera någon? Det ser så olika ut i olika kommuner men det finns alltid hjälp att få!

Lycka till!

Kram,
AnnaSv

Anonym sa...

Jag är så imponerad över din förmåga till insikt. Att dessutom få ner det på pränt. Bara det är nog till stor hjälp. Du får säkert många bra tips så ni får hjälp att lösa konflikterna. Jag ska meditera om någon guide kan komma till hjälp. Kram G.A

Fotograferande Maria sa...

Malin! Tänker så på dig och er. Det finns hjälp att få en stor hjälp är att komma till insikt om att man behövr det och det har ju du gjort!! Jag saknar dig och vi får prata mer i helgen! Kram Maria