onsdag 16 september 2009

Romeo och Julia

Idag har vi frossat i dramat om Romeo och Julia av Shakespeare. Eleverna älskade det! Nja, men de var inte helt ointresserade.
I dag ska vi på möte hos yngsta sonens rektor och med på mötet kommer ocksp sonens ena lärare vara med. Vi ska försöka få till en dialog mellan sonen och läraren. Vi anser att läraren inte lyter upp vår son, handleder honom utifrån hans erfarenhet eller ger honom rimligt stöd. I stället tar hon fasta på vad han inte kan och "trycker ner" honom eler ignorerar honom helt. "Han får skylla sig själv om han inte förstår efter så många genomgångar." Problemet är att om han inte hänger med efter den första instruktionen så förstår han inte bättre om han får samma instruktion på samma sätt återberättat gång efter gång. Hon borde ju ändra tillvägagångssättet och möta honom där han är.
Det kommer att bli jobbigt att få läraren att förstå detta. Vi klagar ju på henne men vill inte döma ut henne utan vill att en utveckling ska ske. Kanske hon bara försvarar sig och så är på kvar på ruta 1. Suck!

1 kommentar:

Helena sa...

Hoppas att det gick bra för er. Tänker på er.
Kram