fredag 24 oktober 2008

Fredag på riktigt

Så blev det då äntligen fredag. Underbart trots att jag haft fredag hela veckan. Tydligen smittade fredagskänslan även mannen. Han gick från jobbet i går och önskade arbetskamraterna en trevlig helg. Fniss.


Jag och mannen åkte från jobb redan kl 12.30 idag. Hämtade dottern 13. Hemma lade vi på ett ordentligt kol. Jag bakade en amerikansk äpplekaka till kvällen. Gjorde en stor älggryta på 2,2kg kött, 5 lökar, 5 morötter, vita bönor, syltlök och massor med kantareller. Städade köket, bytte duk och dukade. Mannen städade ovanvåningen och vardagsrum och toa nere.
Före middagen var mamma på stan med äldsta sonen och kusinen och shoppade kläder. Yngsta sonen orkade inte shoppa utan stannade hemma och vilade. Jag får shoppa till honom en annan dag. Dottern fick den fina kappan som hon hade på sig för två veckor sedan.
Vid 6tiden kom brodern med familj och mamma med man på middag. Grytan serverades med potatis eller med ris och ett gott rött vin inmundigades till detta. Vinet hade mannen med sig från Montenegro och det var supergott, Vranac.
Efter maten blev det kaffe/te och äpplekaka.
Nu har alla gått hem och det är snart dags att knyta sig. Så skön känsla som infinner sig när man är mätt och belåten (och har hållit mig inom mina tilldelade points), disken är diskad och friden har lagts sig och det bästa av allt är, att allt är städat och fint. Precis som en riktig fredag. Jag ser fram emot en lång och härlig helg...

Inga kommentarer: